Το δίκτυο "αλληλεγγύη για όλους - χωρίς μεσάζοντες" δημιουργήθηκε από μια ομάδα Τρικαλινών πολιτών με σκοπό την απευθείας διασύνδεση παραγωγών - καταναλωτών, ώστε οι πολίτες της περιοχής μας να προμηθεύονται προϊόντα πολύ καλής ποιότητας σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές.

Πρόκειται για μια ανοιχτή συλλογικότητα που εμπνέεται από το τρίπτυχο Αλληλεγγύη - Αντίσταση - Αυτοοργάνωση και προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους πολίτες (παραγωγούς και καταναλωτές), όχι με όρους φιλανθρωπίας και πελατειακών εξαρτήσεων, αλλά συμβάλλοντας στη στήριξη και στην ενεργοποίησή τους για την ανατροπή των πολιτικών που καταστρέφουν τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τη ζωή μας την ίδια.

Οι βασικοί στόχοι του δικτύου είναι:

  • Να βοηθήσει τους παραγωγούς ώστε να προωθήσουν άμεσα τα άριστης ποιότητας εγχώρια προϊόντα τους, που τα τελευταία χρόνια, αντικαθίστανται με άγνωστης προέλευσης και ποιότητας προϊόντα εισαγωγής, σε πολύ υψηλότερες τιμές.
  • Να βοηθήσει τους καταναλωτές, ιδιαίτερα στις πόλεις, να προμηθευτούν προϊόντα αγνά, προϊόντα που ενώ παράγονται πολύ κοντά στους τόπους διαμονής τους, συνήθως δεν υπάρχουν στα σούπερ μάρκετς της περιοχής, σε τιμές χονδρικής.
  • Να διευκολύνει τη συμμετοχή και ενεργοποίηση παραγωγών και καταναλωτών, την επικοινωνία μεταξύ τους και τη δυνατότητα αυτοοργάνωσης για να ξεπεραστεί η κρίση.
  • Να αξιοποιήσει την ανάγκη για προσφορά πολλών ανθρώπων και την αγωνιστική τους διάθεση να αλλάξουν τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα.

Τα κριτήρια επιλογής για την προμήθεια των προϊόντων είναι:

  • Να αποτελούν προϊόντα ανωτέρας κατηγορίας, και εάν είναι δυνατόν πιστοποιημένα και τυποποιημένα σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα.
  • Να γίνονται απ’ ευθείας από παραγωγούς ή παραγωγικές συλλογικότητες χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων.
  • Να υπάρχει εναλλαγή στους προμηθευτές ώστε να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παραγωγοί αλλά και οι καταναλωτές να γνωρίσουν την «τροφογεωγραφία» της χώρας μας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ