Μετά από μαζική συνέλευση την Πέμπτη 22/11 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, συγκροτήθηκε και ξεκίνησε να εργάζεται, την Τρίτη 27/11, η ανοιχτή επιτροπή της πρωτοβουλίας πολιτών για τα «τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες».

Η κρίση όλο και μεγαλώνει διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα ακόμη και στην προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για όλο και περισσότερους πολίτες.

Σ αυτούς τους καιρούς είναι επιτακτική ανάγκη να αντιδράσουμε, να αναπτύξουμε δραστηριότητες, έτσι ώστε να δημιουγηθεί ένας κοινωνικός πυρήνας αλληλεγγύης.

Εθελοντικά ξεκινάμε με την δράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ έχοντας σκοπό να εξασφαλιστούν τρόφιμα για τους ανθρώπους χωρίς την μεσολάβηση μεσαζόντων.

Μέσω της δράσης ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ:

  • Ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με τον παραγωγό και τον καταναλωτή παρακάμπτοντας τον μεσάζοντα και το σούπερ μάρκετ. Έτσι, πετυχαίνουμε χαμηλές τιμές για τα προϊόντα που χρειαζόμαστε όλοι μας.
  • Πιέζουμε για να πέσουν οι τιμές γενικότερα.
  • Προωθούμε τους συνεταιρισμούς καταναλωτών και παραγωγών.
  • Στηρίζουμε τους ανέργους και τους αγώνες των εργαζομένων, προωθούμε την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αξιοπρέπεια.

Mέλος της κίνησης μπορεί να γίνει κάθε πολίτης που συμφωνεί με τις γενικές αρχές της και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ στη λήψη και εκτέλεση των αποφάσεών της. Τα μέλη της είναι ισότιμα, δεν υπάρχουν οργανωτικά επίπεδα και μόνιμος διαχωρισμός καθηκόντων. Οι συνελεύσεις και οι επιτροπές της συζητούν, αποφασίζουν και συντονίζουν τις δραστηριότητές της.

Κανένας μόνος του. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ