ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ 25 ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ 8 ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η δημιουργία κοινής ιστοσελίδας με την επωνυμία «ΣΥΝ-ΚΙΝΗΣΗ εθελοντικών κινημάτων πολιτών», στην οποία θα αποφασίζουν κοινές δράσεις ή …αντιδράσεις είναι η πιο σημαντική απόφαση που λήφθηκε στη συνάντηση εικοσιπέντε εθελοντών, μελών κινήσεων πολιτών από οκτώ πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η υλοποίηση αποφάσεων που είχαν ληφθεί στη δεύτερη πανελλήνια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο καιρό στην Κατερίνη καθώς και η συζήτηση προβλημάτων που ανέκυψαν στο μεταξύ. Επίσης στη συνάντηση παραβρέθηκαν μέλη τριών νεοσύστατων κινήσεων, των κινήσεων πολιτών Τρικάλων, Λαμίας και Αλεξάνδρειας.

Στη συνάντηση της Λάρισας αποφασίστηκε η δημιουργία κοινής ιστοσελίδας με την επωνυμία που προαναφέρθηκε, όπου θα δοθεί έμφαση στην κοινή δράση αυτών των κινημάτων, που είναι η διανομή τροφίμων «Χωρίς Μεσάζοντες». Στην ομάδα αυτή των κινημάτων θα μετέχουν και άλλες κινήσεις πολιτών από όλη τη χώρα με εξαίρεση δημοτικές κινήσεις και επιδοτούμενες ή κομματικώς καθοδηγούμενες κινήσεις. Στην ιστοσελίδα αποφασίστηκε να λειτουργεί φόρουμ επώνυμης επικοινωνίας μεταξύ των μελών, να δημοσιεύονται κείμενα που θα συντάσσονται από τριμελή συντακτική ομάδα καθώς και απαντήσεις σε θέματα φορολογικής και νομικής φύσεως από τριμελή φορονομική επιτροπή (και στις δύο επιτροπές θα μετέχουν καταρχήν εκπρόσωποι από τις κινήσεις, της Πιερίας, της Λάρισας και του Βόλου).

Στη συνάντηση επίσης, αποφασίστηκε να ακολουθείται κοινή πρακτική σε σημαντικά θέματα, όπως ψηφίσματα, αποκλεισμοί παραγωγών που δεν τιμούν την εμπιστοσύνη των κινημάτων, αλλά και ενίσχυση των παραγωγών που απειλούνται με καταστροφή λόγω αδιάθετων προϊόντων με μαζικές παραγγελίες από τις περισσότερες κινήσεις.

Στη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι των παρακάτω κινήσεων πολιτών: «Δίκτυο Αλληλεγγύης για όλους» - Τρίκαλα, «Κάστρο Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες Λαμίας», «Άνωση - Εθελοντές Βόλου», «Εθελοντική Ομάδα Παιονίας» - Κιλκίς, «Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας», «Ομάδα Εθελοντών Στήριξης Καταναλωτών Ν. Καρδίτσας», «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας» και «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».